Gras en Kinderen

Home  >  Grasdokter   >  Veelgestelde vragen onderhoud en aanleg gazon   >  Gras en Kinderen  

 

 

  Gras en kinderen:

 

←TERUG NAAR OVERZICHT VRAAG EN ANTWOORD

 

Ik wil een onderhoudsarme grasmat waarop mijn kinderen lekker kunnen spelen, wat moet ik dan gebruiken?

Helaas , een grasmat die je helemaal niet hoeft te maaien bestaat niet (tenzij u kunstgras neemt!).Onderhoud moet toch altijd. Speelgazon bevat Engels Raaigras wat goed tegen betreding kan. Ook een Sportveldenmengsel kan goed tegen betreding. Regelmatig bemesten met de juiste bemesting bevordert de (wortel) groei van het gras waardoor het ook snel herstelt. Af en toe wat onderhoud werpt toch zijn vruchten af en kunt u én uw kinderen genieten van een mooi en sterk gazon!

↑NAAR BOVEN

 

Is het gebruik van meststoffen of onkruidbestrijding gevaarlijk voor mijn kind?

Na een chemische onkruidbestrijding verdient het aanbeveling zeker 24 uur het gras niet te betreden. Dan loopt uw kind (en uzelf) geen enkel gezondheidsrisico. Mestkorrels brengen geen risico's met zich mee. (Zolang het geen combinatie korrels zijn met onkruidbestrijding) Bij twijfel of bij veel inname adviseren wij toch even uw arts te raadplegen. Beregen altijd na het bemesten totdat de korrels bijna of geheel opgelost zijn. Dit is goed voor de opname van de meststoffen én u loopt geen gezondheidsrisico

↑NAAR BOVEN

 

Mijn kinderen voetballen graag maar nu is het hele doelgebied kapot gelopen. Hoe repareer ik dit?

De grond in het doelgebied zal waarschijnlijk erg hard en vastgelopen zijn door de intensieve betreding.intensief gebruik gazon 

Hark of prik de grond goed open en zaai het bij.

Nadeel is dat uw kinderen een tijdje daar niet kunnen voetballen. Een andere oplossing is de grond om te spitten en nieuwe graszoden te leggen. U kunt ook regelmatig de goals verplaatsen zodat het gras tussentijds kan herstellen voordat het kapot gelopen is. Speelgazon en Sportveldenmengsels kunnen het beste tegen intensieve betreding. Maar ook hier geldt: Regelmatig maaien en regelmatig bemesten met de juiste bemesting is noodzakelijk ten einde een goed en sterk gazon te behouden. Graszoden B-kwaliteit zijn ideaal voor voetbal of speelveldjes.

 ↑NAAR BOVEN

 

Wij willen een schaatsbaan maken op het gras, kan dit wel?

Gras herstelt heel snel zodra de temperatuur dat toelaat. Bij vorst ligt de gehele groei stil en ligt de grasmat als het ware in een winterslaap. Een schaatsbaan maken is geen probleem. Leg eerst plastic op de grasmat en maak een soort mal door de zijkanten met bijv. balken omhoog te maken. Laat de mal vollopen met water en laat dit bevriezen. Sproei , indien nodig, elk dag een dun laagje op het ijs totdat het ijs voldoende sterk is. Let u er wel op ,bij dooi, de kinderen niet meer op het ijs te laten. Zij kunnen het plastic eventueel kapot schaatsen en met de scherpe punten ook de grasmat beschadigen. Ruim tijdig het plastic op bij dooi zodat het gras weer snel kan ademen en herstellen.

Een schaatsbaan op je eigen grasveld is erg leuk, veilig en gezellig!! Kijk maar eens voor foto's bij in 't nieuws over Steenbergen Graszoden.

NAAR BOVEN

 

Mijn zoontje heeft een hele emmer kunstmest laten vallen op het gazon, herstelt dit wel?

Helaas, het gras zal flink verbrand zijn en  verbranding van gazon

er ontstaan droge en gele plekken. U dient deze plekken uit te

krabben en bij te zaaien of u legt nieuwe graszoden.

Het zal niet meer uit zichzelf herstellen of u moet héél véél geduld hebben!

↑NAAR BOVEN

 

 

 

 

Zijn de paddestoelen in het gazon giftig voor mijn kind?

In princpe zijn de paddestoelen niet giftig. Uw kind kan wel buikkrampen krijgen als hij/zij er heel veel zou opeten. Pas dus altijd op!. Bij twijfel altijd uw arst raadplegen. Advies: Maai wat vaker de grasmat en vang het maaisel op. De paddestoelen zullen snel verdwijnen.

 ↑NAAR BOVEN

 

Mijn kind heeft wat mestkorrels opgegeten , kan dit kwaad?

Uw kind kan hiervan buikkrampjes krijgen. Mestkorrels zijn niet giftig maar teveel is natuurlijk nooit goed. Advies : Sproei altijd minimaal 10-15mm na bemesting zodat de korrels oplossen .

↑NAAR BOVEN

 

Welk mengsel kan ik het beste gebruiken voor een speel/voetbalveldje?

Een mengsel met Engels Raaigras kan goed tegen betreding. Speelgazon of sportveldenmengsel is uitermate geschikt bij intensieve betreding. B-Kwaliteit graszoden zijn net zo sterk en een stuk goedkoper; ideaal voor een speelveldje.

↑NAAR BOVEN

 

Onder de schommel is al het gras kapot geschommeld, Hoe los ik dit op?

U dient de grond om te spitten en nieuwe graszoden te leggen of in te zaaien. Makkelijker is natuurlijk om een paar rubberen tegels of kunstgras op die plek te leggen.

↑NAAR BOVENGerelateerde pagina’s

Submenu

Gratis e-book Grasdokter

Gratis e-book!

Onze gazontips voor U verzameld.

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang ons

e-book met meer dan 100 tips voor het onderhoud van het gazon geheel gratis!


 **********************************

Wanneer het gazon bemesten?

 De juiste bemesting voor het gazon en tuin laten toesturen ?

ga naar de webshop

 **************************

De Grasdokter geeft U gratis advies 

Grasdokterklik hier voor tips

 

*******************************************

Ontwikkeld door: DigiFactory Webworks | SEO en social media-strategie door Gijs Heerkens