Karweitjes in de tuin

Home  >  Grasdokter   >  Kids Club   >  Karweitjes in de tuin  

 

 

Wat kunnen kinderen in de tuin doen:

 

  • Hark met een bladhark al het maaisel op een grote hoop. Gooi het dan in een kruiwagen. Vraag papa of mama de kruiwagen weg te rijden maar misschien kun je dit ook zelf. Ga anders lekker op de hoop gras liggen in de kruiwagen en laat je kiepen!!
  • Alle paardebloemen of andere grote onkruiden die niet in het gras horen te zitten kun je eruit trekken en in een emmer of kruiwagen gooien. Vraag aan papa of mama of je een (bot) mes mag hebben, dan gaat het nog makkelijker om de onkruiden eruit te steken. Pas op voor de pieren die nu allemaal naar boven willen komen!
  • Maak het randje van het gazon mooi recht met een schaar of grasknipper. Vraag eerst aan papa of mama of je een schaar of knipper mag gebruiken en pas op dat je niet in je vingers knipt!
  • Hark met een bladhark alle bladeren op een grote hoop. Deze kun je dan in de kruiwagen gooien en op de (compost) hoop gooien.
  • Vraag aan papa of mama wat graszaad en zaai netjes kale plekjes bij. Zorg wel dat de grond eerst met een hark (of kleine plekjes met een vork) is opengeharkt.
  • Help met kunstmest strooien. Jij kan toch ook met je armen zwaaien! Doe wel tuinhandschoenen aan of was je handen naderhand goed met water en zeep.
  • Als het heel droog weer is kun je met een gieter het gazon water geven, net als de plantjes en bloemen. Misschien kun je ook al zelf de sproeier aanzetten. Zet hem goed op het gazon zodat de sproeier geen ramen of deuren raakt(anders mag je die weer schoonmaken!) Als het gras lekker sopt en je sokken goed nat zijn , heb je goed gesproeid en kun je hem uitzetten.
  • Vraag een keertje aan papa of mama of je mag helpen met grasmaaien. Ga nooit alleen met de grasmaaier het gras maaien. Dit is nl heel precies en gevaarlijk werk.

←TERUG NAAR KID'S CLUBGerelateerde pagina’s

Submenu

Gratis e-book Grasdokter

Gratis e-book!

Onze gazontips voor U verzameld.

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang ons

e-book met meer dan 100 tips voor het onderhoud van het gazon geheel gratis!


De Grasdokter geeft U gratis advies 

Grasdokterklik hier voor tips

 

*******************************************

Ontwikkeld door: DigiFactory Webworks | SEO en social media-strategie door Gijs Heerkens