Balspelletjes

Home  >  Grasdokter   >  Kids Club   >  Spelen   >  Balspelletjes  

 

Welke spelletjes kun je nog meer doen op het gazon?

Hieronder vindt je nog een aantal suggesties voor spelletjes op het gazon met een bal:

 

 

 ←GA TERUG NAAR OVERZICHT SPELEN

 

Uitleg en tips van de spelletjes:

 

Skippy Bal:

Met een skippy-bal kun je een heel parcour afleggen in de tuin. Maak een aantal hindernissen die je moet passeren. Bijvoorbeeld: onder een stok door (kunst is deze zo laag mogelijk te hangen) , om de schommel, zandbak, trampoline of tuinmeubelen heen, Over een doos heen en sla-om. Je kunt proberen zo snel mogelijk, zonder om te vallen het parcour af te leggen.

↑NAAR BOVEN

 

Qroquet:

Als je geen qroquet set hebt kun je ook met een paar tennisballen of plastic ballenbakballen en een hockeystick of bezem croquet spelen. Je dient de ballen met je stok door een poortje te slaan. Maak een paar poortjes van bijv. tentharingen/lange satéprikkers, 2 stokjes of gewoon 2 voorwerpen langs elkaar. Het is de kunst om in zo min mogelijk slagen de ballen door het poortje te slaan. Eigenlijk een soort midget-golf , maar dan met poortjes i.p.v. gaatjes. Wil je het extra moeilijk maken dan kun je ook hier hindernissen maken.

↑NAAR BOVEN

 

Hockey:

Bij Hockey kun je dezelfde spelletjes doen als bij het voetballen

↑NAAR BOVEN

 

Golf:

Heb je een golfset dan kun je een parcour uitzetten op het grasveld. In plaats van gaatjes (holes) maak je een cirkel of een voorwerp waar het balletje tegen aan moet komen. We willen natuurlijk geen echte gaatjes in het gazon!. Het is wel een stuk moeilijker als het gras wat lang is. Help dus eerst met grasmaaien en vraag of papa en/of mama een spelletje golf mee willen doen.

↑NAAR BOVEN

 

Basketbal/ Volleybal:

Heb je een echt net of een echt basketbalrek dan is het niet zo moeilijk om dit te doen. Heb je dit niet dan kun je ook gewoon door een touw of lint te spannen 2 zijdes maken om tegen elkaar te tennissen. Een basketbalring kun je ook van een stuk ijzerdraad of bloemendraad maken of van een hoepel. Ben je alleen probeer dan de bal zo vaak mogelijk te stuiteren voordat je in de ring schiet. Of probeer de volley-bal zo vaak mogelijk omhoog te duwen zonder dat je de bal vastpakt. Bij het Basketballen kun je ook hindernissen of een sla-om maken voordat je mag scoren.

↑NAAR BOVEN

 

Tennis:

Tennissen kun je met een bal of met een hoedje (badminton) doen. Ben je met zijn tweeën dan kun je 2 zijdes maken met een net of touw. Ben je alleen probeer dan zovaak mogelijk de bal of het hoedje omhoog te slaan zonder dat de bal valt. Heb je een grote muur in de tuin dan kun je ook tegen de muur tennissen.

↑NAAR BOVEN

 

Weet jij nog een leuk spelletje? Mail ons en misschien komt jouw spelletje hier bij te staan!

Submenu

Gratis e-book Grasdokter

Gratis e-book!

Onze gazontips voor U verzameld.

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang ons

e-book met meer dan 100 tips voor het onderhoud van het gazon geheel gratis!


De Grasdokter geeft U gratis advies 

Grasdokterklik hier voor tips

 

*******************************************

Ontwikkeld door: DigiFactory Webworks | SEO en social media-strategie door Gijs Heerkens