Overige Spelletjes

Home  >  Grasdokter   >  Kids Club   >  Spelen   >  Overige Spelletjes  

 

 

Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het buiten spelen. Weet je het echt niet meer, dan hier nog een paar tips:

 

←GA TERUG NAAR OVERZICHT SPELEN

 

Blik gooien:

Maak eerst lege blikken goed schoon en beplak ze met papier of stof. Versier ze eventueel met cijfers. Pas op voor de eventuele scherpe randjes!. Heb je geen blikken dan kun je ook lege plastic flessen of blokken nemen. Vraag aan mama een oude panty en knip deze in stukken. Maak een knoop in de panty en vul deze met oude kranten of oude lapjes stof. Knoop het andere eind goed dicht en knip de randjes af. Stapel de blikken op een tafel , neem afstand, en gooi in zo min mogelijk beurten alle blikken om.

↑TERUG NAAR BOVEN

 

IJsbaan maken:(met hulp van ouders!!)

Als het echt dagelijks vriest ( ook overdag gemiddeld 5°C) en het gazon groot genoeg is én het mag van papa en mama dan kun je een echte ijsbaan in de tuin maken. Neem een groot stuk plastic (landbouwplastic) of zeil ( van bijv. het zwembad) en leg dit netjes op het gras. Verhoog de zijkanten met stenen of balken. Trek het plastic goed strak over de verhoging heen. Zorg ervoor dat er geen gaten of scheuren in het plastic zitten. Laat de "bak"nu met een laagje water vollopen. Wacht (1 of meer nachten) totdat het laagje bevroren is en giet er dan weer een laagje water op, wacht weer totdat dit bevroren is en giet maar weer een laagje water erop. Ga hiermee door totdat het ijs dik en sterk genoeg is dat ook papa en mama (samen) op het ijs kunnen lopen zonder dat het krakt. Een beetje geduld is dus wel nodig. Schaatsen en glijden maar. Houdt de kwaliteit van het ijs in de gaten en vul eventueel een laagje water toe als je denkt dat dit nodig is. Mocht het gaan dooien , ga dan niet meer op het ijs. Verwijder dan de bak en het water. Het gazon kun je in het voorjaar weer goed bemesten met goede voorjaarsbemesting en zal er verder geen schade van ondervinden.  

↑TERUG NAAR BOVEN

 

Sneeuwkunstwerken wedstrijd:

Als het sneeuwt en de sneeuw plakt goed dan kun je mooie sneeuwpoppen maken. Als mama een plastic bakje of emmer heeft kun je deze goed vullen met sneeuw. Stamp de sneeuw goed aan in de emmer of bak en kiep hem in 1x om. (net als met zandtaartjes maken). Zo kun je een hele muur metselen van elke bak of emmer. Plaats de bakken niet te ver van elkaar want dan kun je ook een 2de laag erbovenop maken. Probeer eens een iglo of ander mooi kunstwerk te maken. Of maak er een echte wedstrijd van met vriendjes, wie het mooiste en sterkste kunstwerk heeft gesneeuwd!!

↑TERUG NAAR BOVEN

 

Waterspelletjes:

1. Vul 2 emmers of bakken met water. Neem 2 (plastic) bekers, nog 2 lege emmers  en maak 2 teams. Maak een parcour. Bij het startsein vul je je beker met water, leg het parcour af (zonder water te knoeien) en kiep het bekertje water in de lege emmer. Na een afgesproken tijd ( bijv. 5 minuten) wordt er afgefloten. Het team dat het meeste water in de lege emmer heeft , is de winnaar.

↑TERUG NAAR BOVEN

 

Weet jij nog een leuk spelletje? Mail ons en misschien komt jouw idee, met je naam, hier wel bij te staan!! 

 

 

 Gerelateerde pagina’s

Submenu

Gratis e-book Grasdokter

Gratis e-book!

Onze gazontips voor U verzameld.

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang ons

e-book met meer dan 100 tips voor het onderhoud van het gazon geheel gratis!


De Grasdokter geeft U gratis advies 

Grasdokterklik hier voor tips

 

*******************************************

Ontwikkeld door: DigiFactory Webworks | SEO en social media-strategie door Gijs Heerkens