Voetbalspelletjes

Home  >  Grasdokter   >  Kids Club   >  Spelen   >  Voetbalspelletjes  

 

 

Wat kun je allemaal met een voetbal doen:

 

←GA TERUG NAAR OVERZICHT SPELEN

 

Partij-tje:

Partijtje kun je doen met minimaal 2 personen.

Maak 2 goals , evengroot, tegenover elkaar van emmers, pionnen of iets anders wat als doelpaal kan dienen.

Maak 2 teams van evenveel spelers.

Als je met een oneven aantal bent kun je wisselen als er bijv. een doelpunt is gemaakt of die persoon is de scheidsrechter. Ben je met bijv. 3 personen dan maak je 1 goal en is er eentje keeper . Bij elk doelpunt wordt er gewisseld.

Speel nu een partijtje voetbal waarbij het winnende teams de meeste goals heeft gemaakt. Speel wel eerlijk anders krijg je een rode of gele kaart!.

↑NAAR BOVEN

 

Doel Schieten:

Maak een doel met twee voorwerpen die dienen als doelpaal. Ben je met meerdere personen , dan gaat er om de beurt eentje keepen. Wissel bijv. bij scoren of na 5 doelpunten. Ben je alleen, probeer dan de bal steeds verder van het doel af te schieten. Probeer ook eens alleen in de hoeken te schieten. Je kunt ook alleen in de linkse / rechtse / onderste of bovenste hoek proberen te schieten. Probeer vanaf alle kanten op doel te schieten of met een hoge bal.

↑NAAR BOVEN

 

Flessen of Blikken Voetbal:

Vul lege flessen met water of zoek houtblokken/pionnen/blikken of andere voorwerpen die je kunt (en mag) omschieten. Zoek allemaal een plaatsje op het gazon. De kunst is om de fles van de ander om te schieten en die van jezelf overeind te laten. Ben je alleen dan kun je de flessen vanaf een bepaalde afstand allemaal proberen om te schieten. Doe het spelletje ook eens met meerdere ballen tegelijk.

↑NAAR BOVEN

 

Sla-om:

Maak van pionnen of andere voorwerpen een rijtje met een afstand tussen elkaar. Maak ook eventueel een doel. Probeer nu met de bal aan je voet tussen de pionnen door te rennen. Schiet uiteindelijk op doel en scoor. Ga wel om alle pionnen heen en probeer dit zo snel mogelijk te doen. Wissel eens af met je linker en rechtse been om te schieten !

↑NAAR BOVEN

 

Zeepvoetbal

Leg een stuk plastic op het gazon en prik dit langs de kant met bijv. haringen vast. Gooi nu groene zeep en water op het zeil. Maak 2 goaltjes en laat de kinderen maar lekker voetbalglijden. Het gras kan na gebruik een beetje geel gekleurd zijn maar dit zal na verloop van tijd gewoon weer groen kleuren.

↑NAAR BOVEN

 

 

Weet jij nog een ander leuk spelletje?. Mail ons en misschien komt jouw idee hier bij te staan!Gerelateerde pagina’s

Submenu

Gratis e-book Grasdokter

Gratis e-book!

Onze gazontips voor U verzameld.

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang ons

e-book met meer dan 100 tips voor het onderhoud van het gazon geheel gratis!


De Grasdokter geeft U gratis advies 

Grasdokterklik hier voor tips

 

*******************************************

Ontwikkeld door: DigiFactory Webworks | SEO en social media-strategie door Gijs Heerkens